Ne znam za vas ali ja sam uživala u ovim relativno toplim danima za novembar mesec, ali eto. Gledam u svoj prozor na laptopu dok vam ovo kucam, a kraičkom oka i kroz prozor u ovaj hladni, ali sunčani dan. I šta vidim. Stigla je zima. Ali što se kaže, vreme mu je.

Iako se kraj godine uveliko bliži, ne nameravam da je požurujem da se završi, već ću se u ovom novembarskom družnju osvrnuti na nekoliko zanimljivosti koje bih da podelim sa vama.


Mnogo informacija, veća zbunjenost

Veliki sam obožavalac lika i dela Aleksandre Petrovski i sa uživanjem pratim njene profile na društvenim mrežama, blog i newsletter. Čuvena Alex je ovog meseca imala priliku da bude na Web Summitu u Lisabonu, a ja sam neumorno pratila njene Instagram storyje i pokušavala da zamislim koliko je veličanstveno biti na takvom mestu.

Ono što je Alex pokušala da poruči i sumira kao utiske sa ovog samita prenela je u svoj blog post, pa vam preporučujem da o tome pročitate VIŠE OVDE.


3 trika za pravilno korišćenje Hashtagova

Ljubitelj sam Instagrama i na njemu svakodnevno pronalazim fenomenalne stvari, kreativne ljude, zanimljive ideje, nove destinacije i poslovne kontakte. Takođe, svoju stranicu na Instagramu doživljavam kao mesto za inspirisanje drugih. Kroz svoje postove oslikavam momente koji mi u životu znače i ljude koji me inspirišu. Putem objava vezanim za svoje tekstove, želim da informišem i motivišem druge.

Iako slika kaže više od 1.000 reči, ispod slike na Instagramu valjalo bi nešto i napisati. Hashtagovi su zaštitni znak Instagrama. O tome kako možete da koristite Hashtagove na svom Insta nalogu primenom 3 jednostavna trika pročitajte OVDE.


Video sadržaj za posao i van njega

Možda vas je zbunio ovaj naslov, ali verujte mi osim nekoliko jela koje znam da spemim “iz glave” sve ostalo kuvam gledajući videa i prateći uputstva. :) Tako je i sa nekim drugim stvarima. Na primer, vezanim za ideje za uređenje stana, modu ili šminkanje. Moje mišljenje o video sadržaju i njegovoj “konzumaciji” odnosi se i na posao, pa sam o tome pisala upravo OVDE.


Preporuka za vikend inspiraciju

Za ove hladne jesenje dane i predstojeće još hladnije zimske, predlažem vam da neki od vikend ili slobodnih dana provedete na mestima koja odišu toplinom.

Proteklog vikenda eto mene u dva muzeja na dve izložbe. Jedna je stalna postavka u rodnoj kući Jovana Cvijića koja je pretvorena u muzej. Pre posete predlažem da pročitate ovaj članak naročito ako verujete u lepotu života.

Druga postavka je u Domu Jeverema Grujića gde možete do 4.marta 2018. da pogledate izložbu slika “Od čika Paje” od fenomenalnog Paje Jovanovića.

Ako ste propustili prethodno Newsletter druženje, evo načina da to nadoknadite klikom na ovaj LINK.

Do novog druženja.

Sve najbolje,
Marija