Evo nas na početku našeg druženja na kome ću vam odmah otkriti jednu tajnu. Ukoliko ste u proteklih nekoliko dana štucali bez nekog posebnog razloga, znajte to je zbog mene.

Intenzivno sam razmišljala o tome kako da ovo prvo druženje bude zanimljivo i inspirativno i vama i meni, pa su moje misli morale nekako da izađu van. Bili ste više puta spominjani u mojim Jutarnjim stranicama (o kojima ćemo nekom drugom prilikom) i u razgovorima sa onima čije mišljenje jako cenim.

Nadam se da ćete mi oprostiti na uzmeniravanju i da ću uspeti da se iskupiti kroz ovomesečno druženje.


Da li vam je dosta priče o novom Facebook Explore Feed-u?

Ovo vam navodim na samom početku i verujte mi, uopšte vas neću gnjaviti oko toga. Verovatno ste čuli za novi Explore Feed na Facebook-u koji je postavljen kao eksperiment u 5 zemalja sveta, a jedna od njih je i Srbija.

Ne znam za vas, ali moj prvi utisak je da mi je potpuno logično da objave svojih prijatelja pratim na jednom feed-u, a poslovne stranice na drugom. Takođe, na novom feed-u otkrila sam pregršt fenomenalnih stranica koje sam zapratila, a čije objave dugo vremena nisam uspevala da vidim zbog forsiranja Facebook-a da mi prikazuje samo plaćene objave.

Iako potpuno podržavam plaćeno oglašavanje na društvenim mrežama, ipak najviše verujem u kvalitet sadržaja i doslednost u objavljivanju istog. Dok čekamo ishod pomenutog eksperimenta, preporučujem vam tri alata za lakše upravljanje objavama na društvenim mrežama.


Posećujete li konferencije?

Veliki sam ljubitelj razmene znanja i iskustva, a posebno me raduju događaji poput radionica, konferencija, predavanja ili seminara.

Septembar je mesec kada kreće nova tura konferencija nakon godišnjih odmora, a srećom u našem regionu ih ima sve više. Jedna koja je na mene ostavila neverovatno snažan utisak je LeadCon konferencija, a evo i zašto.

Za ovu konferenciju nisam morala da planiram kako da stignem do mesta gde se održava, niti da osmišljavam najbolju odevnu kombinaciju. Jednostavno, sve se dešavalo online uz poštovanje rasporeda predavanja i pauza, s obzirom da je trajala čitav dan. Tema konferencije je bila konverzija i marketing automatizacija, pa ukoliko vas zanima ova tema i moji utisci kliknite OVDE.
 

A sad malo inspiracije…

Vest o ponovnom otvaranju Muzeja savremene umetnosti u Beogradu 20. Oktobra me je oduševila. Posle popriličnog broja godina, ponovo je proradio muzej koji zaslužuje da nas podseti na velikane savremene umetnosti na našim prostorima i šire. Sada se sigurno pitate da li sam ga posetila. Na žalost, još uvek nisam, tako da bih volela da čujem utiske vas koji ste bili i videli nove postavke.

I za kraj ovog druženja, kada god poželite da svoj život oplemenite umetnošću i kulturnim nasleđen celog sveta, to možete učiniti vrlo lako. Google nam je to ponudio upravo OVDE.

Do novog druženja.

Sve najbolje,
Marija