Znam, znam, dogovor je da se družimo u toku svakog meseca, a ja sam mesec mart jednostavno progutala. Obrisala. Tačnije, želim da ga obrišem. Kao da ga nije ni bilo.

Osim što se Baba-Marta folirala da je počelo moje omiljeno godišnje doba, desile su mi se one stvari zbog kojih jedni druge treba redovno da podsećamo da je zdravlje najvažnije. Koliko smo puta svi mi to čuli u životu, odmahnuli rukom i rekli nešto u stilu: "da, da, ma tako je", a ne shvatajući zapravo važnost, istinitost i značaj tih reči. Tek kada se nama lično desi neki zdravstveni problem ili nekome nama bliskom i dragom, e tek tada mnogi od nas osveste tu činjenicu.

Ne znam kako je kod tebe, ali ja sam iskreno neko ko se vrlo često zahvaljuje na svemu što ima. To može biti bilo šta. Od toga da imam krevet na kome mogu da spavam, pa do novog mobilnog telefona. Apsolutno se čovek na svemu može zahvaljivati.

Često to i zapišem da bih nekako još više osvestila koliko sam srećna u datom trenutku, ali... ipak sam neko ko veruje da se loše stvari dešavaju negde daleko. Da neće nikada da se dese meni i onima koje poznajem. Verujem da smo svi svesni da to nije tako.
I lepe i manje lepe situacije se dešavaju svima, zar ne?
 

Šta je Marija htela da kaže? 

Danas neću sa tobom deliti nikakav sadržaj vezan za svoj posao, jer i ja planiram da što pre uradim još neke zadačiće za danas i da gasim svoj laptop do narednog utorka. 
Iako sam "sama svoj gazda" i sebi određujem kada ću da radim, odlučila sam da se ponašam kao da radim u nekoj firmi sa striktnim pravilima koja poštuje praznike.

Svi koji me dobro poznaju bi se nasmejali na ovo, jer nisam preterano konvencionalna osoba. Ne volim stege, verujem u pravo izbora, u slobodu (koja ne ugrožava druge), ali nije reč sada o tome. 

Želim ti da ova zvanično 4 dana praznika provedeš sa ljudima koje voliš. Da ne razmišljaš o stvarima iz prošlosti koje ne možeš da promeniš, niti da brineš brigu o tome šta će biti sutra. Ono što svi imamo je SADA. Ovaj trenutak i sve što nas u tom momentu okružuje.

Jedna moja baka je umela da kaže:

"U životu imaš samo ono što sada nosiš u džepovima i one koje možeš da uhvatiš za ruku."

Napuni đepove čarobnim prahom koji ti šaljem, uhvati za ruke one koje voliš i uživaj u svakom trenutku.


HRISTOS VASKRESE, SREĆAN USKRS!


Za prethodno propušteno Newsletter druženje, jednostavno zaviri u ono što se dešavalo klikom na ovaj LINK

Do novog druženja.

Sve najbolje,
Marija Trifunović
Dobra vila vašeg biznisa