Pozdrav,

Prethodnih godina me je poslednjih 10-ak dana pred početak Nove godine svaki put navodio na zaključak da je i ta godina proletela. Mada, ove godine mi se toliko toga izdešavalo i toliko sam svaki dan i sat koji mi je bio dat iskoristila, pa s toga nemam prava da to opet konstatujem.

Ovu 2017-tu sam maksimalno "istrošila" i, sigurna sam želi da mi kaže: "ajde odmori i ne gnjavi me više! I da znaš, odoh ja." :)

Malo slučajno, a malo i namerno dala sam sebi u zadatak vrlo ambiciozan plan po pitanju razvoja sebe kao ličnosti, kao brenda i svog biznisa. Pokrenula sam blog na srpskom i dala sebi diiivan zadatak da umesto jednog, vodim dva svoja sajta na dva jezika. :)

Proširila sam svoju vidiljivost na još po koju društvenu mrežu, uključila se u neke zanimljive grupe, a iz nekih sa zadovoljstvom izašla. Posetila fenomenalne konferencije i napravila sjajne poslovne kontakte.

O broju knjiga koje sam pročitala i kurseva koje sam završila da i ne pričam. Spisak onih koje imam u planu, ostaviću za neku drugu priliku.

Naravno, sve je to rezultiralo pojavom 1-2 burnouta i 2-3 malo veća pada imuniteta. Mada, to je sada potpuno nevažno.

Najvažnije od svega su ljudi. Svi vi koje sam imala zadovoljstvo da upoznam lično i one koje ću, nadam se nekada sresti, dajete mi vetar u leđa. Svaki pročitani red mojih tekstova, newslettera, dati komentar, sugestija, pohvala, like na objavi, pregledani Insta Story, govori mi da sve ovo ima smisla.

Od ljudi sam mnogo naučila, jer se niko od nas nije naučen rodio i svima nam je ponekad potrebna podrška. Zato se trudim da uzvratim najbolje što mogu kako bi moja energija, znanje i veštine nekome služila.


A što bi rekao Zoran Kesić: "Hajmo mi ono naše!" 

Ovaj tekst je postao viralan u proteklih nedelju dana, pa ste možda na njega već naleteli. Tiče se internet neutralnosti, pa iako je malo mračan za ove predpraznične dane, bacite pogled, jer KORISNO JE.


Znate li onaj film: "Stigla vam je pošta"

Verujem da ste pomenuti film gledali i da ste uživali u odičnom scenariju i maestralnoj glumi Meg Rajan i Tom Hengsa. Ako niste, obavezno pogledajte. 

Kad smo već kod pošte, naročito elektronske pošte, predlažem vam da pročitate moj najsvežiji blog post na temu kontakt stranica, kontakt formi i odgvoranju na imejlove. Svi volimo da su naši zainteresovani potencijalni i stalno klijenti zadovoljni našim odgovorima, ali i da nam je inbox prazan. O tome ćete pronaći upravo OVDE


I na kraju opuštanje

Trebalo bi polako da "usporimo svoje motore" i da damo sebi malo oduška. Dok ne počne taj fantastični vikend i sjajni neradni praznični dani, predlažem vam neke metode kako da se brzinski opustite i kada ste još na poslu. Saznajte KLIKOM OVDE
 
Ako ste propustili prethodno Newsletter druženje, evo načina da to nadoknadite klikom na ovaj LINK

Do novog druženja.

Sve najbolje,
Marija Trifunović
Dobra vila vašeg biznisa